כל המידע על גמילה מסוכר
האם ידעתם שסוכר ומזונות מעובדים ממכרים כמו קוקאין? בשנת 2014, העיר ברקלי בקליפורניה הפכה לעיר הראשונה בארצות הברית, בה הוטלו מסים על משקאות ממותקים וממתקים, בניסיון להתמודד עם בעיה חמורה היוצאת מכלל שליטה.
חומרים אלו תורמים להשמנת יתר ולשיעורי הסוכרת, וכשמבינים שסוכר זמין, ונמצא בכל מקום, מבינים שהוא יכול להיות ממכר כמו סמים.
קיימות תיאוריות רבות ושונות אודות הסיבות לתאוות הסוכר, כולל אלרגיות למזון, עייפות יותרת הכליה, שינויים הורמונאליים חודשיים בנשים, טפילים, קנדידה וגידול יתר של חיידקים.
במקרה של אלרגיות למזון, במקרים רבים אנשים משתוקקים למזונות אליהם הם אלרגיים, כדי למנוע תסמיני גמילה. כאשר עייפות האדרנל מעורבת בתפקוד הגוף, הוא מתאמץ יותר, ומבקש סוכר כדי לספק באופן זמני את ההשתוקקות. למרבה הצער, סוכר גורם לגוף לעבוד קשה יותר, כך שהמצב רק מחמיר.
מצבים שמגבירים את ההשתוקקות לסוכר
תסמונת טרום וסתית והיריון, או חוסר איזון הורמונאלי, עלולים לגרום לתחושת הצורך בשוקולד או צורה כלשהי של פחמימות פשוטות, כגון צ'יפס או לחם. כשאישה מתקרבת למועד המחזור החודשי, היא מרגישה צורך להירגע על מנת לאפשר את זרימת הווסת. אך אם היא אוכלת יותר מדי מזון מעובד, כגון מחל וחלבון מהחי, היא מתחילה להשתוקק לממתקים שיסייעו לה להירגע.
חיידקים פתוגניים, טפילים ושמרים כגון קנדידה, מזינים את הסוכר. ככל שאוכלים יותר סוכר, כך הבטן מתמלאת ביותר חיידקים "רעים".
ראשית החדשות הרעות: אפשר להתמכר לסוכר. אך החדשות הטובות הן כי גמילה מסוכר זה דבר שקל יחסית לנצח את ההתמכרות.
גמילה מסוכר – במיוחד לאתלטים
עוד קצת חדשות רעות – לפני הפתרונות הטובים המסייעים לגמילה מסוכר. אנשים רבים יודעים כי פעילות גופנית מסייעת להילחם בהשמנת יתר ומייצבת את רמות הסוכר בדם. מחקר שנערך באוניברסיטת מיזורי בקולומביה, קבע שפעילות גופנית לאחר הארוחה עשויה אפילו לסייע לחולי סוכרת מסוג 2 להפחית את הסיכון לחלות במחלות לב.
אך בצד השני של המטבע, רק לעיתים רחוקות אנשים יודעים שהשפעות הסוכר המזוקק מזיקות למתאמנים ומונעות פעילות גופנית תקינה של סיבולת ובניית מסת שרירים, כמו גם נזקים ללב.
כן. הלב הוא שריר חשוב במיוחד כשמבקשים להגדיל את רמות הכושר באמצעות פעילות גופנית. בשנת 2013, חוקרים באוניברסיטת טקסס למדע גילו כי אכילת יותר מדי סוכר עלולה לגרום לפעילות מואצת של הלב ולהוביל לאי ספיקת לב באמצעות השפעה על יכולת הלב לשאוב.
עומס הסוכר מזיק לאתלטים ופוגע בצמיחת שרירים
סוכר גורם לגלישת אינסולין בגוף, המדכאת שתי קבוצות חשובות של הורמונים: הורמוני גדילה וגלוקגון.
הגוף מסתמך על הורמונים אלו לשריפת שומן ותמיכה בפיתוח שריר. כשהסוכר משתלט על רמות האינסולין, בניית השרירים אינה מתאפשרת.