רעב מדומה והשמנת יתר

רעב מדומה והשמנת יתררוב האנשים אינם חווים את התחושה הבריאה של רעב מדומה ורובם ממשיכים לאכול כדי למנוע רעב אך למעשה, תחושת רעב היא בריאה.

היא מכוונת את הגוף לצריכת כמות הקלוריות שהוא דורש לבריאות אופטימאלית במשקל אידיאלי. רעב, במובן האמיתי של המילה, מלמד כי הגיע הזמן לאכול שוב.

במקום רעב אמיתי, אנשים חווים תסמיני גמילה ממזון, המחקים תחושת רעב. מצב זה נקרא רעב רעיל, המתבטא בקבוצת תסמינים אותם אדם חווה כשהגוף מגייס פסולת רעילה לחיסול.

כשהתזונה נמוכה בחומרים מזינים, מצטברת בגוף פסולת

לכן, כשהעיכול נעצר, הגוף עובר תקופת "ניקוי". כלומר, הרקמות משחררות חומרים רעילים להסרה. בתהליך זה, התאים מייצרים מוצרים רעילים, שבסופו של דבר גורמים למחלות.

תסמיני גמילה לא נוחים אלו מתרחשים לאחר שארוחה מתעכלת ומערכת העיכול ריקה. אדם מתחיל להרגיש חלש, עם כאבי ראש, וחווה התכווצויות או עוויתות בטן. הוא מאמין שתסמינים אלו מעידים על רעב וכי יחוש הקלה באמצעות אכילה.

מהו רעב אמיתי?

באוכלוסייה המודרנית המפוטמת, אנשים אינם חווים לעיתים קרובות רעב אמיתי. רוב האנשים כבר אינם זוכרים או אפילו אינם מודעים לתחושת רעב. רובם מופתעים לגלות כי רעב אמיתי מורגש בגרון ולא בראש או בבטן. הסרת הרעב הרעיל מאפשרת תחושת רעב אמיתי וגורמת לאוכל להיות מהנה יותר, כך שניתן לשמור על המשקל האידיאלי ללא דיאטה.

אכילה כדי להקל תסמיני גמילה אלו היא אחד מהגורמים החשובים ביותר למצב מועדף של משקל באוכלוסייה. אנשים אוכלים מזון שגוי מספר שעות בלבד לאחר שאכלו ארוחה מזינה, ומונעים לאכול שוב על מת להקל את חוסר הנוחות, באמצעות בחירה וספת במזונות הלא נכונים.

מהן התחושות הגופניות המשויכת לרעב?

רוב האנשים חווים כאבי בטן, כאבי ראש, ערפול מוחי, חוסר יציבות, עצבנות, עייפות, וחוסר יכולת להתמקד. היות ואכילה מסירה תסמינים אלו, הם מאמינים בטעות שמדובר בתסמיני רעב. כתוצאה מכך מתרחשת התנהגות אכילת יתר ואדם אוכל על מנת להפחית תחושות גופניות אלו, מה שמערער כל ניסיון לרדת במשקל. הבנת רעב אמיתי יכולה להיות גורם המפתח להיפוך מגמה זו.

כשעוברים לאכילת מזונות מזינים על בסיס צמחי, תפיסת הרעב משתנה עם השיפור בתזונה, ותחושות הרעב המדומה הופכות להיות פחות תכופות, וגורמות לפחות תסמינים שאינם נוחים. רעב אמיתי מורגש בעיקר בפה ובגרון, ולא בראש ובבטן.

המטרה אינה לרעוב כדי להשיג משקל אידיאלי

קיימת תשובה אחרת. כשאוכלים תזונה בריאה, עשירה בירקות ופירות צבעוניים, מקבלים את הצרכים התזונתיים של הגוף ובכך מפחיתים או מבטלים את תסמיני הגמילה הנקראים רעב רעיל.

המזונות המחסלים רעב מדומה המוביל לאכילת יתר הם:

פירות יער – כגון אוכמניות ותותים.

זרעים – כגון זרעי פשתן, שומשום, חמניות.

ירקות בעלי עלים ירוקים – כגון כרוב, בוק צ'וי, תרד.

ירקות צבעוניים – כגון עגבניות, גזרים, פלפלים.

ירקות מאודים – כגון ברוקולי, שעועית ירוקה ואספרגוס.

תזונה מזינה – מפחיתה "כאבי רעב".

תחושות חוסר נוחות בין ארוחות מופחתות – כשמקפידים על תזונה מזינה על בסיס צמחי.

תסמינים רגשיים מופחתים – כגון עצבנות וירידה במצב הרוח, כשאוכלים תזונה מזינה.

אכילה בריאה ומזינה מאפשרת להתמודד טוב יותר עם כל סוגי המתחים המתעוררים במקרה של רעב מדומה, כך שלא מתעוררת התשוקה לזלילה.

שיפור איכות התזונה מוביל לשינויים בחוויית הרעב ולהפחתה בתסמיני חוסר נוחות הקשורים לרעב, למרות צריכת הקלוריות הנמוכה.

על מה מעידים בטן מקרקרת, כאבי ראש וסחרחורות?

התזונה המערבית הטיפוסית מאופיינת במזונות מעובדים עתירי קלוריות, שומנים, ממתיקים ומוצרים מהחי, ונמוכה בפיטוכימיקלים. עדויות מדעיות מראות כי תזונה כזו מובילה לדלקת, סטרס חמצוני והצטברות מטבוליים רעילים.

כשמערכת העיכול מלאה, הגוף מתחיל לגייס ולחסל פסולת, וגורם להיווצרות תסמינים שאינם נוחים. אם מאפשרים למטבוליים פסולים להצטבר באמצעות אכילת מזון שאינו בריא, חשים חוסר נוחות כשהגוף מנסה להסיר את הפסולת.

תחושות אלו הן תסמיני גמילה הנקראים רעב מדומה

מדענים יודעים כיום שמזון שאינו בריא משפיע על המוח באופן זהה להשפעת סמים ממכרים. מזון שאינו בריא אינו מייצר תופעות גמילה. כשהגוף מקבל ירקות, פירות, קטניות, אגוזים וזרעים, הוא אינו זקוק לפעולת טיהור.

מסיבה זו כל כך הרבה דיאטות נכשלות

כל שעליך לעשות הוא להגביל את צריכת המזונות הגורמים למחלות ואינם פותרים את תסמיני הרעב המדומה. בנוסף לירידה יעילה במשקל, תזונה צמחית בריאה הוכחה באופן מדעי כיום כבעלת יכולת לשינוי תפיסת הרעב.

היא גורמת לאנשים להבין את הרעב האמיתי, ובכך למנוע התמוטטות רקמת השריר לאנרגיה. רעב אמיתי הוא אות המנתב לגוף את הכמות המדויקת של קלוריות הנדרשות לשמירה על משקל בריא. תזונה בריאה מובילה להבנת רעב אמיתי ויכולה לעצור את התפשטות מגפת השמנת היתר ולמניעת מחלות כרוניות.

שתפו:

תוכן עניינים
עדיין לא הצטרפת לקבוצת הפייסבוק הפעילה?
הכנסו לקישור והגישו בקשה להצטרף, בקבוצה תמצאו דיונים וחוויות אודות כלל התרופות לירידה במשקל